Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Leffe stoofvlees
Heerlijk Bier recept voor de koude wintermaanden, veel tijd maar weinig werk, zeer geschikt voor grotere groepen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
Personen
Ingrediƫnten
1
kg
runderlappen
2
grote winterpenen
geschild en in blokjes
250
gram
champignons
gehalveerd
1
flesje Leffe Bruin
2
uien
gesnipperd
2
teentjes knoflook
uitgeperst
3
eetlepels
bloem
peper/zout naar smaak
2
blaadjes laurier
4
kruidnagels
2
takjes tijm
3
eetlepels
appelstroop
500
ml
runderbouillon
boter om in te bakken
Instructies
Snij de runderlappen in grove stukken en wentel door de bloem, peper en zout.
Bak de stukjes vlees rondom goudbruin in wat boter in een pan met een dikke bodem
Fruit daarna de ui en knoflook aan, voeg het vlees, wortel, champignons, appelstroop en bouillon toe.
Doe de kruiden in een thee-ei (of een speciaal kruiden-ei) zodat je die aan het einde weer makkelijk terug kunt vinden.
Voeg de kruiden toe aan de pan
Giet via de rand van de pan de Leffe Bruin erbij; zo schrikt het bier niet teveel van het temperatuurverschil.
Laat nu minimaal 3 uur sudderen, maar hoe langer hoe lekkerder.
Notities
Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappels, stamppot of verse friet!