Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kip pesto Ciabatta
Lekker broodje Kip-pesto voor de lunch
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Italiaans
Porties
1
Ciabatta
Ingrediënten
Zelfgemaakte pesto
30
g
verse basilicum
1
el
pijnboompitten
1
teentje knoflook
½
kopje versgeraspte Parmezaanse kaas
50 g
½
kopje zure room
60 g
Een scheutje citroensap
⅓
kopje olijfolie
80 ml
Ciabatta
1
ciabatta
2
kipfilets
2
grote handenvol jonge spinazie
2
grote tomaten
in plakjes
1
bol verse mozzarella
in plakjes (125 g)
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Bereid de ciabatta voor
Verwarm de oven voor op 180°C.
Warm de ciabatta ongeveer 3 minuten op in de oven en zet apart.
Bak de kip
Breng de kipfilets op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
Bak ze op een hete grillpan of koekenpan ongeveer 8 minuten per kant, tot ze gaar en sappig zijn.
Laat de kip rusten op een snijplank en snijd in reepjes.
Maak de pesto
Doe basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, zure room en citroensap in een kom.
Mix met een staafmixer, keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.
Stel de ciabatta samen
Snijd de ciabatta horizontaal doormidden.
Bestrijk de onderste helft met een royale laag pestocrème.
Leg er spinazie, kipreepjes en nog een beetje pestocrème op.
Voeg plakjes mozzarella en tomaat toe.
Dek af met de bovenste helft van de ciabatta.