Ga terug

Dobber Risotto

Romige paddenstoelenrisotto met Parmezaan, tijm en rucola
Op zoek naar een hartverwarmend en smaakvol gerecht dat perfect is voor een etentje of een speciaal diner? Deze rijke risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons en verse tijm is precies wat je nodig hebt.
Porties 20

Ingrediƫnten
  

  • 1500 g risottorijst
  • 375 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 750 ml droge witte wijn tip: neem 2 flessen voor de zekerheid
  • 5 liter water
  • 5 blokjes groentebouillon
  • 6 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pakje roomboter
  • 2500 g gemengde paddenstoelen en kastanjechampignons bij voorkeur verschillende soorten Ik heb alle soorten die de AH aanbood megenomen
  • Verse tijm ongeveer een handje of een paar takjes
  • Handje walnoten voor de opmaak, grofgehakt
  • 1 zakje rucola

Instructies
 

Voorbereiding (ca. 15 min):

  • Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Breng 5 liter water aan de kook en los de groentebouillonblokjes erin op. Houd de bouillon warm op laag vuur.
  • Rasp eventueel extra Parmezaanse kaas en hak de walnoten grof. Pluk de blaadjes van de tijm.

Bereiding (ca. 40-50 min):

  • Verhit een flinke klont boter in een grote pan. Fruit de sjalotjes en knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen en licht doorschijnend worden.
  • Blus af met de witte wijn en roer tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg nu geleidelijk de warme bouillon toe, een soeplepel per keer. Blijf regelmatig roeren en wacht telkens tot de bouillon is opgenomen voordat je nieuwe toevoegt. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
  • Voeg vervolgens de paddestoelen toe
  • Roer de Parmezaanse kaas en een extra klont boter door de risotto voor een romige structuur. Proef en breng indien nodig extra op smaak.
  • Serveren:
  • Leg een mooie bodem van rucola
  • Schep de risotto op diepe borden.
  • bestrooi met walnoten