
Leffe stoofvlees
Heerlijk Bier recept voor de koude wintermaanden, veel tijd maar weinig werk, zeer geschikt voor grotere groepen
Ingrediƫnten
- 1 kg runderlappen
- 2 grote winterpenen geschild en in blokjes
- 250 gram champignons gehalveerd
- 1 flesje Leffe Bruin
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 3 eetlepels bloem
- peper/zout naar smaak
- 2 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 2 takjes tijm
- 3 eetlepels appelstroop
- 500 ml runderbouillon
- boter om in te bakken
Instructies
- Snij de runderlappen in grove stukken en wentel door de bloem, peper en zout.
- Bak de stukjes vlees rondom goudbruin in wat boter in een pan met een dikke bodem
- Fruit daarna de ui en knoflook aan, voeg het vlees, wortel, champignons, appelstroop en bouillon toe.
- Doe de kruiden in een thee-ei (of een speciaal kruiden-ei) zodat je die aan het einde weer makkelijk terug kunt vinden.
- Voeg de kruiden toe aan de pan
- Giet via de rand van de pan de Leffe Bruin erbij; zo schrikt het bier niet teveel van het temperatuurverschil.
- Laat nu minimaal 3 uur sudderen, maar hoe langer hoe lekkerder.
Notities
Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappels, stamppot of verse friet!