Leffe Bruin Stoofvlees

Leffe stoofvlees

Heerlijk Bier recept voor de koude wintermaanden, veel tijd maar weinig werk, zeer geschikt voor grotere groepen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg runderlappen
  • 2 grote winterpenen geschild en in blokjes
  • 250 gram champignons gehalveerd
  • 1 flesje Leffe Bruin
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 eetlepels bloem
  • peper/zout naar smaak
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 500 ml runderbouillon
  • boter om in te bakken

Instructies
 

  • Snij de runderlappen in grove stukken en wentel door de bloem, peper en zout.
  • Bak de stukjes vlees rondom goudbruin in wat boter in een pan met een dikke bodem
  • Fruit daarna de ui en knoflook aan, voeg het vlees, wortel, champignons, appelstroop en bouillon toe.
  • Doe de kruiden in een thee-ei (of een speciaal kruiden-ei) zodat je die aan het einde weer makkelijk terug kunt vinden.
  • Voeg de kruiden toe aan de pan
  • Giet via de rand van de pan de Leffe Bruin erbij; zo schrikt het bier niet teveel van het temperatuurverschil.
  • Laat nu minimaal 3 uur sudderen, maar hoe langer hoe lekkerder.

Notities

Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappels, stamppot of verse friet!