
Kip pesto Ciabatta
Lekker broodje Kip-pesto voor de lunch
Ingrediënten
Zelfgemaakte pesto
- 30 g verse basilicum
- 1 el pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- ½ kopje versgeraspte Parmezaanse kaas 50 g
- ½ kopje zure room 60 g
- Een scheutje citroensap
- ⅓ kopje olijfolie 80 ml
Ciabatta
- 1 ciabatta
- 2 kipfilets
- 2 grote handenvol jonge spinazie
- 2 grote tomaten in plakjes
- 1 bol verse mozzarella in plakjes (125 g)
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Bereid de ciabatta voor
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Warm de ciabatta ongeveer 3 minuten op in de oven en zet apart.
Bak de kip
- Breng de kipfilets op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
- Bak ze op een hete grillpan of koekenpan ongeveer 8 minuten per kant, tot ze gaar en sappig zijn.
- Laat de kip rusten op een snijplank en snijd in reepjes.
Maak de pesto
- Doe basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, zure room en citroensap in een kom.
- Mix met een staafmixer, keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.
Stel de ciabatta samen
- Snijd de ciabatta horizontaal doormidden.
- Bestrijk de onderste helft met een royale laag pestocrème.
- Leg er spinazie, kipreepjes en nog een beetje pestocrème op.
- Voeg plakjes mozzarella en tomaat toe.
- Dek af met de bovenste helft van de ciabatta.