Ciabatta Kip-Pesto

Kip pesto Ciabatta

Lekker broodje Kip-pesto voor de lunch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 Ciabatta

Ingrediënten
  

Zelfgemaakte pesto

  • 30 g verse basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kopje versgeraspte Parmezaanse kaas 50 g
  • ½ kopje zure room 60 g
  • Een scheutje citroensap
  • kopje olijfolie 80 ml

Ciabatta

  • 1 ciabatta
  • 2 kipfilets
  • 2 grote handenvol jonge spinazie
  • 2 grote tomaten in plakjes
  • 1 bol verse mozzarella in plakjes (125 g)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

Bereid de ciabatta voor

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Warm de ciabatta ongeveer 3 minuten op in de oven en zet apart.

Bak de kip

  • Breng de kipfilets op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  • Bak ze op een hete grillpan of koekenpan ongeveer 8 minuten per kant, tot ze gaar en sappig zijn.
  • Laat de kip rusten op een snijplank en snijd in reepjes.

Maak de pesto

  • Doe basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, zure room en citroensap in een kom.
  • Mix met een staafmixer, keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.

Stel de ciabatta samen

  • Snijd de ciabatta horizontaal doormidden.
  • Bestrijk de onderste helft met een royale laag pestocrème.
  • Leg er spinazie, kipreepjes en nog een beetje pestocrème op.
  • Voeg plakjes mozzarella en tomaat toe.
  • Dek af met de bovenste helft van de ciabatta.