
Risotto met Parmaham, Gorgonzola en Garnalen
Een heerlijke romige risotto voor degene die houdt van een blauw kaasje
Ingrediƫnten
- 2 hele Ui
- 3 tenen Knoflook
- 1 rode peper
- 450 gr garnalen
- 200 gr gorgonzola
- 90 gr parmaham
- 400 gr risotto rijst
- 250 ml kookroom
- 400 ml witte wijn
- Takje Peterselie
Instructies
- Snij de ui en knoflook fijn in kleine stukjes
- Zet een pan met 1-1,5 liter bouillon op het vuur aan
- Fruit de ui en de knoflook aan en snij de rode peper in de kleine stukjes
- Bak de garnalen (ZONDER SCHIL) aan op licht vuur
- Voeg de rode peper toe aan de ui en knoflook en als deze aangefruit zijn voeg dan de risotto rijst toe
- Als de risotto rijst glazig is geworden voeg dan in 2 aparte keren de wijn toe
- Snijd/Breek de parmaham ondertussen in kleine stukejs
- Als de wijn in de risotto is opgelost, voeg de bouillon in stapjes toe totdat deze gaar is
- Als de risotto 10/5 minuten nodig heeft totdat het gaar is, voeg stukjes gorgonzola toe en iets later de room tot gewenste consistentie
- Voeg hierna de garnalen toe tot gehele samenvoegsel
- als de risotto in het geheel is, is het tijd voor borden opmaken (nee dit keer ben je goed aan het koken dus gaan we niet voor elkaar opscheppen.
- we beginnen met gelijke porties opscheppen op elk bord, daarna doen we gelijke delen kleine stukjes parmaham in het midden van de risotto. Daarna doe je de fijngesneden peterselie over de risotto heen. En dan ben je bijna klaar. Als laatste stap, heel belangrijk, verse peper over het gerecht heen en dan ben je klaar en serveren!!!