
Wouter’s Limoncello
Zoete zelfgemaakte limoncello, Goedgekeurd door Rosa's italiaanse vriendin
Ingrediënten
- 15 Citroenen (onbehandeld)
- 1 L Alcohol van 96% (te bestellen op drank.nl)
- 1,5 L Mineraalwater
- 600 gram Suiker
- Heel veel dagen geduld (om het nog niet te drinken)
Instructies
- Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller, probeer zo min mogelijk van het witte gedeelte van de schil mee te nemen.
- Doe de schillen in de weckpot en voeg de alcohol toe.
- Zet de pot 4 weken op een koele, donkere plek weg en schud de pot zo’n 3 keer per week, vaker mag ook.
- breng na 4 weken het mineraalwater met de suiker in een ruime pan aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen.
- Schenk de alcohol door een zeef en schenk het suikerwater erbij. Meng goed en schenk de limoncello in flessen.
Notities
Bewaar de limoncello in de vriezer en drink hem ijskoud!