Wouters Limoncello

Wouter’s Limoncello

Zoete zelfgemaakte limoncello, Goedgekeurd door Rosa's italiaanse vriendin
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 45 minuten
Wachttijd 30 dagen
Totale tijd 30 dagen 2 uur 45 minuten
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Porties 3 Liter

Ingrediënten
  

  • 15 Citroenen (onbehandeld)
  • 1 L Alcohol van 96% (te bestellen op drank.nl)
  • 1,5 L Mineraalwater
  • 600 gram Suiker
  • Heel veel dagen geduld (om het nog niet te drinken)

Instructies
 

  • Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller, probeer zo min mogelijk van het witte gedeelte van de schil mee te nemen.
  • Doe de schillen in de weckpot en voeg de alcohol toe.
  • Zet de pot 4 weken op een koele, donkere plek weg en schud de pot zo’n 3 keer per week, vaker mag ook.
  • breng na 4 weken het mineraalwater met de suiker in een ruime pan aan de kook. Roer tot de suikerkristallen zijn opgelost en laat afkoelen.
  • Schenk de alcohol door een zeef en schenk het suikerwater erbij. Meng goed en schenk de limoncello in flessen.

Notities

Bewaar de limoncello in de vriezer en drink hem ijskoud!