WinterWaddenWeek Limecello

Wouter’s Limecello

Wouters winterwaddenweek Limecello goedgekeurd door opBas
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Infusietijd 45 dagen
Totale tijd 45 dagen 1 uur 30 minuten
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Porties 3 Liter

Equipment

  • Weckpot (min 3L)
  • Rasp
  • Zeef
  • Koffiefilter (gestolen van de nico)
  • kookpan 2L

Ingrediƫnten
  

  • 1 L Navimer Alcool Pur (Online bestellen, Niet puur drinken is niet lekker)
  • 25 stuks Limoenen (ongewaxt of wax eraf boenen)
  • 600 g Suiker
  • 1,5 L Mineraalwater

Instructies
 

Voorbereiden

  • Boen indien nodig de limoenen
  • Rasp de buitenkant van de citroenen, Zorg dat je echt alleen het groene deel meeneemt anders wordt je limecello heel bitter
  • Voeg de rasp toe aan de weckpot samen met de Navimer Alcool Pur
  • Laat dit nu 45 dagen op een donkere plek staan, Schud 2x per week goed door. (Deze stap lijkt lang maar is eigenlijk echt niet in te korten, deze stap zorgt voor alle smaak.)

Afmaken

  • maak een suikersiroop door het water en de suiker in het pan op laag vuur te zetten. Roer door tot alle suiker is opgelost.
  • Laat de siroop goed afkoelen
  • ondertussen kun je de alcohol met limoenrasp door de zeef en het koffiefilter halen, Zorg dat je alle rasp er uit is.
  • Voeg vervolgens de suikersiroop en het alcohol extract samen.
  • Vanaf nu is de limecello drinkbaar, Maar de smaak wordt alleen maar beter als je hem nog een tijdje laat rusten
Trefwoord Alcohol, cello