Omgeslagen Tiramicello
Tiramichello – fris, romig en een tikkie boozyDit is de perfecte zomer-tiramisu met een frisse kick van citroen en limoncello, gecombineerd met romige mascarpone, witte chocolade en frambozen. Ideaal als feestelijk dessert voor etentjes of om gewoon lekker van te genieten in het weekend.
Ingrediënten
- 5 eidooiers maat L
- 100 g fijne kristalsuiker
- 500 g mascarpone
- 75 g witte chocolade
- 1 biologische citroen rasp + sap
- 200 ml limoncello
- 175 g Italiaanse lange vingers
- 250 g diepvriesframbozen + extra voor garnering
- 2 el gevriesdroogde frambozen
Instructies
Stap 1: De basis
- Klop de eidooiers samen met de suiker luchtig in een grote kom. Dit duurt een paar minuten. Spatel daarna voorzichtig de mascarpone erdoor tot je een glad mengsel hebt. Hak de witte chocolade fijn.
Stap 2: De citroenlimoncello
- Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Meng het sap met de limoncello in een breed schaaltje. Doop 16 lange vingers heel kort in het mengsel (niet te nat!) en leg ze in een rechthoek op je serveerschaal.
Stap 3: Opbouwen
- Verdeel de helft van de gehakte chocolade over de koekjes. Schep daar de helft van het mascarponemengsel op en strijk glad. Duw hier de helft van de frambozen zachtjes in.
- Maak dan een tweede laag: koekjes, chocolade, mascarpone en de rest van de frambozen. Bestrooi met verkruimelde gevriesdroogde frambozen en de citroenrasp.
Stap 4: Op laten stijven
- Zet de schaal minimaal 2 uur (liever langer) in de koelkast zodat alles goed stevig wordt. Garneer voor het serveren eventueel nog met wat verse frambozen.
Notities
📝 Tips & tricks:
- Gebruik verse frambozen als ze in het seizoen zijn, maar diepvries werkt ook perfect.
- Geen fan van alcohol? Je kunt limoncello vervangen door citroensap met wat suiker of een alcoholvrije limoncello.
- Liever een extra frisse kick? Voeg wat extra citroenrasp toe aan de mascarpone.