Dobbers Valentijn Cheesecake

Dobber Cheesecake

De cheesecake van het Dobber valentijns diner desert
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 16

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gr bastognekoeken
  • 100 gr boter gesmolten
  • Snufje zout

Vulling

  • 1100 gr roomkaas
  • 140 ml slagroom
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille
  • rasp + sap van 2 citroenen
  • 6 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Maal de Bastognekoeken fijn en meng ze met de gesmolten boter tot een kruimelig mengsel. Bekleed een bakblik met bakpapier en druk het mengsel stevig aan op de bodem. Zet het blik daarna even in de vriezer – een minuut of 10 is genoeg – terwijl je de rest van het recept voorbereidt.
  • Doe de roomkaas, suiker, slagroom en vanille in een kom en mix dit tot een glad mengsel. Meng niet te lang door, anders wordt het te vloeibaar. voeg citroenrasp toe en roer dit er rustig doorheen.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een kom met koud water. Ondertussen verwarm je het citroensap in een klein steelpannetje. Als het warm is (niet heet!), knijp je de gelatine uit en los je die op in het citroensap. Goed roeren, het hoeft alleen maar te smelten.
  • Voeg dit gelatine-citroenmengsel toe aan je roomkaasmix en meng het goed door.
  • Giet het cheesecake-mengsel op de bodem die al klaarstaat in de vriezer.
  • Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast – of nog beter: een hele nacht.
  • Snijd de cheesecake in mooie, gelijke blokken

Notities

Voor Valentijn heb ik nog een klein deel vulling met rode voedselinkt roze gemaakt en laten uitharden op een plaat om daar hartjes uit te snijden. Daarnaast is het natuurlijk leuk om er zo veel mogelijk rood, roze en witte hartjesvormige etenswaren bij te leggen ter decor!