Overhellen vega Pad Thai

Overhellen vega Pad Thai

Vegetarische Pad Thai met tamarindesaus en crunchy groenten Een klassieker uit de Thaise keuken, helemaal vega! Frisse limoen, pittige saus en knapperige groenten over zijdezachte rijstnoedels. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of om indruk te maken bij eters.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais

Ingrediënten
  

Voor de noedels

  • 200 g rijstnoedels

Voor de saus

  • 2 el tamarindepasta
  • 3 el sojasaus
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el groentebouillon
  • 1 el witte azijn
  • 1 el chilipasta
  • 2 el vissaus voor vegan: gebruik sojasaus of vegan vissaus

Voor de Pad Thai zelf

  • 2 el olie neutrale olie zoals zonnebloem of arachide
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 wortel julienne gesneden
  • 1 cup broccoliroosjes
  • 1 cup taugé
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 el grofgehakte pinda’s
  • Verse koriander voor erbij
  • Partjes limoen voor het serveren

Instructies
 

Stap 1: Noedels koken

  • Kook de rijstnoedels volgens de verpakking. Spoel ze daarna koud af onder de kraan en zet ze opzij.

Stap 2: De saus mengen

  • Doe de tamarindepasta, sojasaus, bruine suiker, bouillon, azijn, chilipasta en vissaus in een kommetje. Meng goed door elkaar en zet de saus even apart.

Stap 3: Roerbakken maar

  • Verhit een flinke wok of grote koekenpan met de olie. Fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur tot het lekker begint te geuren.
  • Doe de paprika, wortel en broccoli erbij. Roerbak zo’n 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn, dus nog een beetje knapperig.

Stap 4: Alles samenvoegen

  • Schuif de groenten naar één kant van de pan en doe de gekookte rijstnoedels erbij. Giet de saus eroverheen en roer alles goed door elkaar zodat de saus mooi verdeeld is.
  • Doe nu de taugé en bosui erbij. Roerbak nog 1-2 minuten mee tot de taugé nét iets is geslonken.

Stap 5: Serveren

  • Haal de pan van het vuur. Garneer je Pad Thai met gehakte pinda’s, verse koriander en geef er een partje limoen bij om erover uit te knijpen.

Notities

  • Week je rijstnoedels vóór het koken al even in warm water (10 min), dan worden ze mooi soepel.
  • Spoel ze na het koken af met koud water zodat ze niet gaan plakken.
  • Deze Pad Thai is super flexibel: voeg gerust tofu, garnalen of gegrilde kip toe als je wat extra eiwitten wilt.
  • Spicy liefhebber? Voeg meer chilipasta toe of serveer met extra chili flakes.
  • Maak ‘m volledig vega/vegan? Vervang de vissaus door een plantaardig alternatief of wat extra sojasaus.